Mijn liefde en zorg voor baby’s en jonge kinderen is niet zomaar ontstaan, het zit diep in mij geworteld! De zorg voor moeder en kind komt al generaties voor in mijn familie, zo waren mijn grootoma en overgrootoma bakervrouw en vroedvrouw en mijn moeder verpleegkundige op de afdeling neonatologie. Het zit dus echt in mijn genen!

 

 

 over karin

 

 

Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen en weet ik hoe belangrijk het welzijn van je baby of kind is met betrekking tot lichaam én  geest. Ik heb zelf gemerkt dat het je als ouder heel erg onzeker kan maken en een gevoel van onmacht kan geven als je kindje niet goed in zijn of haar vel zit.

 

Ook heb ik vele ervaringen opgedaan als kleuterjuf, leidinggevende in mijn eigen kinderdagverblijf en als pleegmoeder in de jarenlange crisisopvang voor hele jonge baby’s en peuters. 

 

Wat mij opviel in de afgelopen 30 jaar bij het omgaan en het verzorgen van deze kleintjes, is dat je baby’s en kleine kinderen een heel eind op weg kan helpen met genoeg rust, regelmaat, voeding, liefde en aandacht maar dat dat voor sommigen niet genoeg is.

 

In mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik terecht bij de fysieke psychosomatische babytherapie, en daar ben ik een opleiding in gaan volgen in België. Ik kwam toen tot de conclusie dat je mee kunt helpen aan het verhogen van hoe veilig en gelukkig een baby of klein kind zich voelt. Dit kun je doen door hen te helpen negatieve of stressvolle ervaringen te verwerken die al zijn ontstaan tijdens de zwangerschap, de bevalling of in de periode kort erna. 

Op het moment dat de herinnering wordt opgehaald en juist door dán steun te bieden waar nodig en altijd te zorgen voor voldoende veiligheid, kan de baby de ruimte krijgen om zijn gevoelens te uiten en dus te verwerken.

Babytherapie is werken aan emotionele blokkades die soms zelfs tot lichamelijke klachten hebben geleid en deze ‘resetten’ en is dus niet te vergelijken met massage, fysiotherapie, ostheopathie of volwassenen psychotherapie.

 

Ik merkte dat deze manier van werken met de kleinsten mij enorm aanspreekt  en in mijn praktijk Bibione combineer ik al mijn ervaringen en inzichten. Zo help ik jullie als ouders je baby zo goed mogelijk te begrijpen en te leren hoe je kunt ondersteunen in de ontwikkeling van je baby. Ik hoop verder dat ik jullie als ouders kan helpen problemen of blokkades te verminderen die de ontwikkeling en het welzijn van jullie baby in de weg staan door middel van het geven van deze bijzondere therapie. Mijn doel is blije baby’s, blije kinderen en blije ouders die samen gelukkig en tevreden in het leven staan!