Mijn liefde en zorg voor baby’s en jonge kinderen is niet zomaar ontstaan, het zit diep in mij geworteld! De zorg voor moeder en kind komt al generaties voor in mijn familie, zo waren mijn grootoma en overgrootoma bakervrouw en vroedvrouw en mijn moeder verpleegkundige op de afdeling neonatologie. Het zit dus echt in mijn genen!

 

 

 over karin

 

 

Daarnaast ben ik moeder van drie kinderen en weet ik hoe belangrijk het welzijn van je baby of kind is met betrekking tot lichaam én  geest. Ik heb zelf gemerkt dat het je als ouder heel erg onzeker kan maken en een gevoel van onmacht kan geven als je kindje niet goed in zijn of haar vel zit.

 

Ook heb ik vele ervaringen opgedaan als kleuterjuf, leidinggevende in mijn eigen kinderdagverblijf en als pleegmoeder in de jarenlange crisisopvang voor hele jonge baby’s en peuters. 

 

Wat mij opviel in de afgelopen 30 jaar bij het omgaan en het verzorgen van deze kleintjes, is dat je baby’s en kleine kinderen een heel eind op weg kan helpen met genoeg rust, regelmaat, voeding, liefde en aandacht maar dat dat voor sommigen niet genoeg is.

 

In mijn zoektocht naar antwoorden kwam ik terecht bij de fysieke psychosomatische babytherapie, en daar ben ik een opleiding in gaan volgen in België. Ik kwam toen tot de conclusie dat je mee kunt helpen aan het verhogen van hoe veilig en gelukkig een baby of klein kind zich voelt. Dit kun je doen door hen te helpen negatieve of stressvolle ervaringen te verwerken die al zijn ontstaan tijdens de zwangerschap, de bevalling of in de periode kort erna. 

Op het moment dat de herinnering wordt opgehaald en juist door dán steun te bieden waar nodig en altijd te zorgen voor voldoende veiligheid, kan de baby de ruimte krijgen om zijn gevoelens te uiten en dus te verwerken.

Babytherapie is werken aan emotionele blokkades die soms zelfs tot lichamelijke klachten hebben geleid en deze ‘resetten’ en is dus niet te vergelijken met massage, fysiotherapie, ostheopathie of volwassenen psychotherapie.

 

Ik merkte dat deze manier van werken met de kleinsten mij enorm aanspreekt  en in mijn praktijk Bibione combineer ik al mijn ervaringen en inzichten. Zo help ik jullie als ouders je baby zo goed mogelijk te begrijpen en te leren hoe je kunt ondersteunen in de ontwikkeling van je baby. Ik hoop verder dat ik jullie als ouders kan helpen problemen of blokkades te verminderen die de ontwikkeling en het welzijn van jullie baby in de weg staan door middel van het geven van deze bijzondere therapie. Mijn doel is blije baby’s, blije kinderen en blije ouders die samen gelukkig en tevreden in het leven staan!

 

 

  • kinderen van 0-18 maanden (babytherapie)
  • kinderen van 0 – 4 jaar(coachen)
  • de ouders van de kinderen (liefst beiden maar sowieso de moeder)Tarieven en betalingsvoorwaarden

Eerste gesprek € 110,00 (duur 1,5 uur met intake).
Vervolg afspraken (verschilt van 1 – 1 ½ uur) per keer € 90,00.
Skype- of zoomconsult* (per uur) € 60,00.
Telefonisch consult** (15 minuten) € 20,00.

Voor trainigen, lezingen en workshops gelden andere prijzen dus neem even contact op als je wil weten wat die zijn.

Alle prijzen zijn incl 21% BTW.
Betaling consult kan direct via pin betaling of bankoverschrijving middels factuur. Je ontvangt altijd een factuur achteraf via de mail.

Vergoeding via zorgverzekering is helaas niet mogelijk. Coachingskosten kunnen in sommige situaties worden opgevoerd als aftrekpost voor inkomstenbelasting in het kader van persoonlijke ontwikkeling. Een werkgever vergoedt soms coaching als het gaat om re-integratie, preventie of persoonlijke ontwikkeling. Vraag hiernaar bij je werkgever.

 

In verband met de gevolgen van de covid pandemie waar we nog steeds mee te maken hebben kun je kosteloos afzeggen.  

* Skype- of zoomconsult is alleen mogelijk als vervolgconsult. Een eerste contact is altijd een contact waarbij we elkaar ontmoeten omdat ik jullie dan beter kan begeleiden. Vragen over huilen en uitleg en/of betekenis van de Dunstan babytaal huiltjes kunnen wel via zoom (of telefoon).

**Telefonische consulten zijn bedoelt voor korte vragen over prenatale therapie maar ook voor hulpverleners die vragen hebben over cliënten en bijvoorbeeld behoefte hebben aan informatie of supervisie. 

 

Baby’s en kinderen hebben andere manieren van beleven en van tegen de wereld aankijken. Als ouders zijn we ons dat niet altijd bewust. Als ze dan instinctief reageren op geestelijk of lichamelijk ongemak snappen we dat niet.

 

Bij vragen over ontwikkeling, slapen, voeding, gedrag, gewoontes, verwennen, spelen, troosten en huilen probeer ik tips te geven die ouders en kinderen weer dichter bij elkaar brengt. Ouders zo coachen dat ze vanuit hun eigen wijsheid en kracht hun ouderschap vorm kunnen geven is mijn doel.

 

Het adviseren kun je zien als aanvulling op de kraamtijd, de huisarts, het consultatiebureau en het eigen netwerk van de ouders. Het is een ondersteuning naar een rustige, tevreden en gelukkige baby.

 

Vragen als : “hoe moet ik mijn baby kleden”, “mag ik wel of niet naar haar toe als ze huilt”, “hoe zorg ik dat we in een ritme komen” of “mag ze bij ons op de kamer slapen” zijn de vragen waar we vast samen uitkomen.  
Wanneer is therapie zinvol?

Bij het signaleren van de volgende symptomen:

- Onrustig zijn en snel overprikkeld

- Afwezig of passief zijn

- Overstrekken of verstijven

- Veel en langdurig huilen

- Moeilijk eten of drinken

- Reflux (spugen)

- Wegkijken of hoofd omdraaien

- Slaapproblemen als hazenslaapjes of niet in slaap kunnen vallen

- Niet goed groeien

 

Therapie is zinvol als je merkt dat je baby niet lekker in zijn vel zit en er geen verbetering optreedt nadat je de tips van het coachen hebt toegepast.

Maar ook na een stressvolle zwangerschap, een moeilijke bevalling, een postnatale depressie, een ziekenhuisopname of een andere gebeurtenis die je baby van slag heeft gebracht.